Eslövs Stadskärneförening
Tel: 0765-25 37 37
info@eslovsstad.se

Följ oss påVälkommen till Eslöv

Mitt i Skåne, mitt i Öresundsregionen, ligger Eslöv - småstaden med det stora innehållet. Med ett varierat utbud av små och stora företag, mysiga caféer och restauranger, välsorterade butiker och hotell med karaktär.

Eslöv blev redan på slutet av 1800-talet en järnvägsknutpunkt och en central mötesplats i området. Än idag är Eslöv ett utmärkt val oavsett om Du letar efter det permanenta boendet med det perfekta läget, en plats för Din verksamhet eller en plats för avkoppling och upplevelser. 

Eslöv är en stad med omtanke, med allt som behövs för att göra din vardag enklare. Läs mer om Eslöv här.

Välkommen till Eslöv!

Långlördag och Rotarydagen 28/2 kl. 10-16


Fantastiska fotografier


God Jul och Gott Nytt År!


Träffa tomten på Torget på Lördag & Söndag

På lördag den 20 december klockan 12-16 och på söndag den 21 december klockan 13-16 finns Tomten på Torget där han gärna tar emot önskelistor från både små och stora.

EAI Bordtennis finns på plats och grillar korv, så att ni kan hålla värmen.

Butikerna är öppna Lördag 10-16 och Söndag 11-16. (Rekommenderade öppettider, avvikelser kan förekomma.)


Vi gratulerar You, Hälsa och Skönhet!


JULEN I ESLÖV - PROGRAM


Julöppet i Eslöv


Stort spöktåg i Eslöv.

Spökgeneralerna Anders och Tomas möter dig vid Stenssontrappan klockan 18.15, torsdag 30/10. Priser att vinna! Godisregn! Butikerna är kvällsöppna!


LÅNGLÖRDAG 25 OKT

Butikerna har öppet 10-16. Och det är Blues på stan - hela dagen. Gå vår Blues-quiz: 12 frågor i 12 butiker, med chans att vinna presentkort från butikerna!
Joakim och Henning dyker upp i och runt butikerna och spelar mellan klockan 12-15.


Långlördag 27 september 10 - 16

Föreningsmässa i tältet på Stora Torg kl. 10 - 15

30 föreningar finns på plats för att visa upp sig och sina verksamheter.I år kommer EAI bordtennis, våra guldmedaljörer, att medverka. Du får möjlighet att utmana dem och se dem spela. Men det är massor med andra aktiviteter, testa golf, se brottarna i aktion, Eslövs cykelklubb visar olika cyklar, du får lära dig vad mattcurling är och mycket mer. 

Lions står för fikat, det finns korv, kaffe och kaka till försäljning.  Välkomna!

Happy hour sista timmen, mellan kl. 15-16 hos flera butiker - ta chansen att göra månadens fynd!!

 


LÅNGLÖRDAG 30 AUG KL.10-16

Happy hour sista timmen hos flera butiker - ta chansen att göra månadens fynd!

Street Basketturnering kl. 12-17 - alla från 13 år får vara med. Anmäl dig och ditt lag (3-4 personer) på www.3x3planet.com/events. Matcherna kommer att gå både vid Berga och på Badhustomten.

Ansiktsmålning på Torget! kl 10-12. Vill du vara en fjäril, en katt eller kanske Batman? Kulturskolans elever målar dig.

Startmotors - MC dag med kortege. Vill du köra med? Anmäl på www.startmotorsmc.se


LÅNGLÖRDAG 26 JULI KL.10-16.

Flera av butikerna har Happy Hour från kl.15. Eslövs fiskeshop finns på stora torg, kom och träffa Eslövs nyaste butik!


LÅNGLÖRDAG 28 JUNI KL 10-16

På stora torg kommer Turistbyrån och Kartverket att finnas för att informera om smultronställen i kommunen och dela ut kartor. Välkomna!


LÅNGLÖRDAG 31 MAJ KL.10-16

Civilförsvarsförbundet kommer att finnas på torget och förmedla om sin verksamhet


LÅNGLÖRDAG 26 APRIL KL.10-16

Det kommer att finnas allt från cykelhandlare som talar om hur din cykel mår till el-cyklar och ligg-cyklar, dessutom information från polisen och kommunens trafikingenjörer.  Det är Naturskyddsföreningen och Miljö- och Samhällsbyggnad som står för de aktiviteterna.

Ebo delar ut en karta över sin nya ebo-slinga, de har en frågetävling runt slingan med fina priser. Färs och Frosta Sparbank finns också på Torget och där har man chansen att vinna en cykel.

Dessutom kommer både Eslövs Motorcykelklubb och Startmoters MC att visa upp några av sina motorcyklar och berätta om sin verksamhet. Vill man gå inomhus så har ju muséet en cykelutställning.

Och när butikerna stänger kl. 16.00 så har Teaterföreningen en teaterföreställning i Medborgarhuset!

Så ta fram cykeln – så ses vi på Torget på lördag.


PÅSKÖPPET I ESLÖV

Skärtorsdag                      10 – 16

Långfredag                       stängt

Påskafton                          10 – 14

Påskdagen                        stängt

Annandag Påsk                stängt


Långlördag 29 Mars 10.00-16.00

Kom till Stora Torg på lördagen den 29 mars, Torget är fullt av aktiviteter hela dagen. Du kan prova nya walkingstavar eller rullskidor, få information av PRO, deltaga i Ebos tipsrunda och vinna fina priser mm.

Intersports leverantör av rullskidor, Skigo, och walkingstavar, Axess, kommer att ha ett tält på torget. En instruktör som visar hur man bäst använder walkingstavar är där. Man kommer att kunna låna olka typer av stavar för att provgå med handledning av instruktören.

De kommer också att ha rullskidor med sig. Man kan komma till torget med sina längdåkningsskor och prova olika typer av rullskidor. Företaget Skigo leds av Christer Majbäck, en gång i tiden olympisk medaljör på längdskidor. Företaget har utvecklat en helt ny sorts walkingstav. Den nya staven har en fjäderbelastning som gör att man får ett motstånd när man sätter i staven i marken. Fjädern kan enkelt bytas ut för att få tyngre eller lättare motstånd. Man har också utvecklat en rem som går att man kan gå utan att hålla fast staven med händerna hela tiden, vilket ger en naturligare och mer avslappnad gång.

Kerstin Nordén (Lisa Nordéns mamma) kommer att presentera Total Immersion. Det är en form av frisim som lämpar sig både för bassäng och öppet vatten. Kerstin driver företaget simstart.nu om du vill kolla närmare på verksamheten. Kerstin finns på Stora Torg mellan 12 och 15 på långlördagen

Ebo kommer att finnas på plats för att dela ut en karta över sin nya ebo-slinga som går genom deras bestånd. Från lördagen och en vecka fram kommmer de att ha en frågetävling runt slingan med fina priser.

PRO kommer att presentera PRO Eslövs aktiviteter vad som gäller stavgång skogspromenader etc. De kommer också att visa på bra skor, broddar, stavar mm.  Presentera PROs krav när det gäller den fysiska planeringen i Eslöv. Detta för att fler av våra medlemmar och övriga pensionärer ska kunna ta sig fram med rullator, kryckor och rullstol. T ex kräva att Hälsans stig ska vara tillgänglig och att det ska finnas möjlighet att sätta sig och vila med jämna mellanrum.

Diabetesföreningen kommer också att vara representerade på Torget under dagen.

Välkomna!

 

 


Långlördag 1 mars 10.00 - 16.00


Långlördag i Eslöv den 1 Mars, förhoppningsvis skiner solen på Voces Mariae och Septemberkören som underhåller på Stora Torg kl 10.30, dessutom Ingemar Tågerud på piano och Kenneth Larsson på bas.


Långlördag 25 januari

 HLR finns på Stora Torg och visar hur en hjärtstartare fungerar. Man får också möjlighet att öva själv! Apoteket Eslöv erbjuder gratis blodtrycksmätning.

Nystartade Form och Figur kommer också att finnas på Torget för att berätta om sin verksamhet.

Lions Club finns på plats och säljer varmkorv i kylan.

 Friskis & Svettis har öppet hus mellan 10.00-14.00. Du kan gratis prova åtta gympapass, fyra spinningpass och gym med instruktör!  Passen varar 25 minuter. Välkommen till Åkermans väg 18.

Aktiv Motion och Hälsa har öppet hus 10-16. De hälsar alla nya medlemmar välkomna!


Långlördagar 2014


Gratis handelsseminarie för medlemmar


God Jul


GRATTIS

Följande personer vann ett presentkort på 100 kr när de röstade på det bästa skyltfönstret under Julskyltsöndagen!

Inger Nilsson, Skarhult, Eslöv

Peter Magnusson, Eslöv

Anna-Karin Svensson, Eslöv

Louise Tarland Nilsson, Eslöv

Sanna Rosman, Eslöv

Lennart Jeppsson, Staffanstorp

Hampus Svensson, Eslöv

Marta Roslaniec, Eslöv

Farideh, Eslöv

Anders Persson, Eslöv

Ingrid Kärnborn, Eslöv

Mats Fagerfält, Malmö

Presentkorten finns att hämta hos Skånska Dagbladet


| Ladda ner PDF
Vernissage den 1 dec


Galleri M


Missa inte invigningen av Eslöv Lyser den 1 dec kl.18!


Grattis till vinnarna av bluesquiz 2013

Vinnarna av förra helgens bluesquiz är: Christian Augustsson med 12 rätt och vinnare av ett presentkort på 500 kr i valfri deltagande butik. Då det blev fyra stycken med 10 rätt fick; Mathilda Augustsson, Fidelie Magusson, Sofia Håkansson och Leif Håkansson ett presentkort på 200 kr vardera, också i valfri deltagande butik. Stort Grattis till dem!


Följ Eslövs Stad på facebook

Nu kan du följa Eslövs Stadskärneförening på facebook. Hjälp oss att hålla sidan uppdaterad med erbjudanden, aktiviteter och tips på vad som är på gång i och kring Eslövs Centrum. Lägg själv in ditt inlägg eller maila text och bild till oss på info@eslovsstad.se.


Följ oss på facebook
Långlördagsöppet i Eslöv


Rekommenderade öppettider för Eslövs butiker

För att hålla en god servicenivå för våra kunder rekommenderar Eslövs Stadskärneförening att butikerna i Eslöv håller öppet minst mellan......

VARDAGAR 10.00 - 18.00
LÖRDAGAR 10.00 - 14.00


Långlördag 10.00 - 16.00 med start april månad.
27 april Romantik & Bröllop
25 maj Sport
29 juni Semester
27 juli Sommar
31 augusti Höstnytt
28 september Mikaeli marknad och Matgala
26 oktober Blue(s) på stan
30 november Jul

Avvikelser kan förekomma. Se respektive butik.Arkiv
Årsmöte i Eslövs Stadskärneförening

Medlemmar i Eslövs Stadskärneförening kallas härmed till årsmöte onsdagen den 24 april klockan 18.30 i Salliusskolans aula, Östergatan 15.
Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen presenterar vad som är på gång i Eslöv. Vi diskuterar strategiarbete tillsammans med vår gäst kommundirektör Eva Hallberg.
Vi bjuder på kaffe och smörgås.
 

Anmäl dig till info@eslovsstad.se senast den 15 april.
 


Bröllopsmässa 27 april

©Dayfotografi


Påsköppet i våra butiker

Under påskveckan rekommenderas följande öppettider:

Måndag 25 - torsdag 28 mars 10.00-18.00
Långfredag stängt
Påskafton 10.00-14.00
Påskdag och Annandag påsk stängt

Avvikelser kan förekomma. Se respektive butik.
 


Köpmannaträff 28 februari

Eslövs Stadskärneförening startar året med en Köpmannaträff där våra gemensamma öppettider och aktiviteter för 2013 kommer att presenteras. Vi hoppas att alla våra aktörer har möjlighet att delta på träffen, både medlemmar och icke medlemmar, för att få en samsyn som gagnar Eslöv och våra kunder.

Välkommen till Hotell Stensson torsdagen den 28 februari mellan klockan 8-9.
Anmäl dig via info@eslovsstad.se senast den 22 februari.

 


God Jul & Gott Nytt År


Eslövs Julmarknad

Under årets skyltsöndag, den 2 december, arrangerar Lions Club Eslövs Julmarknad på Stora Torg. Mellan kl. 14-18 blir det traditionella julmarknadsaktiviteter, på torget och i butikerna runt om i centrum, i samarbete med Eslövs Kulturskola, Eslövs Scoutkår och Eslövs Stadskärneförening. Mediasponsor Skånska Dagbladet.

Läs mer om skyltsöndagens aktiviteter


Ny julbelysning i Eslöv

Under året har Eslövs Stadskärneförening arbetat för att förbättra och förnya Eslövs julbelysning. Eller rättare sagt vinterbelysning. Vi vill gärna kunna njuta av belysningen under årets mörkaste månader, lite längre än tidigare år, fram till februari.

Nu startar etapp 1 - Södergatan.

Läs mer om vinterbelysningen


Jul- & Nyårsöppet i Eslöv


Medlemskväll torsdag den 25 oktober

Välkommen till höstens medlemskväll på Hotell Stensson kl. 18.30-21.
Vi bjuder på fika mellan kl. 18.30-19.
Anmälan senast den 22 oktober till info@eslovsstad.se. Begränsat antal platser.

Läs mer om kvällen
 


Halloweenfirande i Eslövs butiker


Mikaelimarknad 29-30 september


Efterfest i Eslöv 1 september


Glad Midsommar


Eslövs butiker håller öppet till kl. 13 på midsommarafton. Lördag och söndag stängt. Avvikelser kan förekomma.

Traditionellt midsommarfirande för hela familjen vid Trollsjön, fredagen den 22 juni mellan kl. 15-17, tillsammans med Ringsjögillet och Harpolirarna.


Upplev Eslöv 26-27 maj

Upplev småstadslivet i Eslöv under pingsthelgen den 26-27 maj. Två dagar med aktiviteter, runt om i centrala Eslöv, för hela familjen. Marknad med tivoli, barnloppis, musik, sång, dans, öppna butiker och mycket mer.

Följ länken för mer information


Eslövs Stadslopp 2 juni

För första året arrangerar Hälsostudions Idrottsförening ett Stadslopp genom Eslöv.
Anmäl dig till fem eller tio km-loppet i motions- eller tävlingsklass. Start och mål vid Trollsjön.
För mer information klicka på länken.


Årsmöte i Eslövs stadskärneförening

Medlemmar i Eslövs Stadskärneförening kallas härmed till årsmöte tisdagen den 17 april klockan 19.00 på Medborgarhuset i Eslöv.

Vi börjar kvällen med att bjuda på enkel förtäring tillsammans med lite inspiration. Vår näringslivschef Gertrud Elisabet Bohlin berättar om det pågående arbetet med Bilden av Eslöv. Marlene Hassel, ordförande i riksorganisationen Centrumutvecklare.se, berättar om fördelarna med att samarbeta i en centrumförening.

Anmäl dig till info@eslovsstad.se senast den 12 april.
Välkommen!

Inspirerande medlemsträffar under 2012

Passa på att möta medlemmar, kollegor, företags- och föreningsmänniskor i Eslöv på stadskärneföreningens träffar under året. Vi kommer att arrangera ett antal träffar både under förmiddags- och kvällstid med olika teman och föredragshållare.

Först ut på temat om Bilden av Eslöv träffar vi företagarna på Portal413 som leder oss igenom morgonen bland annat med samtal kring hur vi bygger och vårdar vårt varumärke. Boka in torsdagen den 1 mars 7.45-9.00 på Medborgarhuset i Eslöv.

Måndagen den 12 mars 18.30-21.00 träffas vi på Eslövs Stadshus för att diskutera mer om handelns specifika intresseområden. Till denna träff välkomnar vi även MittSkånes övriga handelsföretag i Höör och Hörby.

Eslövs Stadskärneförening kallar sina medlemmar till årsmöte tisdagen den 17 april 19.00 på Medborgarhuset.

Mer information och anmälan.


Bilden av Eslöv

Eslöv har haft ett fantastiskt jubileumsår 2011. Under 100-års jubileet har Eslövs kommun genom stora investeringar lyft fram kommunen med väl genomförda arrangemang som attraherat besökare långt utanför kommungränsen. Självklart vill vi bygga vidare på det som hände och hålla igång den positiva spiralen. Nu vill skapa en ny, gemensam och ännu mer positiv bild av Eslöv som alla kan stå bakom och använda.

Eslövs Stadskärneförening kommer under 2012 att arbeta, tillsammans med Eslövs kommun, kring Bilden av Eslöv. På olika sätt kommer vi att  delta i aktiviteter där vi träffar Eslövsborna för att tala om Bilden av Eslöv. Vi är också nyfikna på och intresserade av vad alla som bor utanför kommunen tycker och tänker om Eslöv. Du som bor och arbetar i Eslöv har möjlighet att delta på våra onsdagsluncher fram till den 25 april. Har du inte möjlighet att vara med på en lunch är du välkommen att dela med dig av dina åsikter och tankar på Facebook, Twitter eller LinkedIn.

Nu finns det chans att träffas after work och diskutera Bilden av Eslöv. Torsdagar mellan kl. 17-18.30 är du välkommen till någon av Eslövsrestaurangerna: 29 mars Bryggaregatan 2, 12 april Grappa och 26 april Frasses Hamburgare i stationshuset.

Dela med dig av dina tankar genom att fylla i vår enkät.

Mer information om onsdagslunchen på Sallius.

Mer om Bilden av Eslöv.


God fortsättning på det nya året

Då kom äntligen (!?) vintern till Skåne och Eslöv har fått lysa i vitt sedan mitten av januari.

Vilket jubileumsår vi har haft. Nytt Leksaksmuseum, Stadsfest, Världens längsta gatumålning, Flygfest, American Car Show, kungabesök, Beachhandboll, Scouttivoli, Swing & Jazz Festival, Elitcykellopp, Trollsjökvällar, Nordisk Musikfest för barn, Eslövsfest, Revy SM, SM och Nationella spel Special Olympics i fotboll, Körfestival, Kulturnatt, popklubben Cop Hause återuppstod, internationell konstutställning Eslov Wide Shut, Filmfest, Eslövia 2011, Bluesfestival, Eslöv Lyser, nytt äventyrsbad och mycket mycket mer.

Jubileumsåret både startades och avslutades med ett hejdundrande fyrverkeri. Nyårsaftons avslutande fyrverkeri vill vi gärna tacka ett antal föreningar för, som tillsammans med Eslövs Stadskärneförening tog tillfället i akt att bjuda Eslövsborna på en fyrverkerishow och samtidigt tacka Kultur och Fritidsförvaltningen i Eslövs kommun för både ekonomiska bidrag och praktisk hjälp till diverse evenemang under året som gått.

Tack till Billinge Föreläsningsförening, Diabetesföreningen i Eslöv med omnejd, EHF herrhandboll, EIK damhandboll, EMUS, Eslövs Bollklubb, Eslövs Dragspelsklubb, Eslövs Filmstudio, Eslövs Friluftsklubb, Eslövs Frimärks- och Vykortsklubb, Eslövs Kyrkokör, Eslövs Museiförening, Eslövs Scoutkår, Eslövs Teaterförening, FK Tor, Föreningen Blues i Eslöv, Harlösa Byalag, Hemvärnets Musikkår, Lions Club Eslöv, Motorklubbar i samverkan (Classic Mustang Club, Cranke Cruisers, Eslövs MC klubb, Startmotors MC Marieholm), SPF 347 Aktiv, Studiefrämjandet MittSkåne och Trollenäs IF.


Denna sida bygger på „ATIQs Hemsida i en Låda